Mannen en kleding

blog mannenSpring_Summer_2015_IndiaArtnDesign (4)

Voor veel mannen betekent kleding niet veel meer dan een noodzaak om zichzelf te bedekken en enigszins warm te houden. Puur functioneel eigenlijk. Het moet op zijn minst comfortabel zitten en bij voorkeur niet te opvallend zijn.

Maar wat is dat toch met het gros van de mannen. Dat onopvallende….willen ze zich ergens voor verbergen? Durven ze hun nek niet uit te steken, of te laten zien wie ze zijn? Iets laten blijken van hun kwaliteiten? Een beetje eigenheid tonen? Of passen mannen zich gewoon heel erg graag aan en houden ze van uniformiteit en conformeren? (dat is dan toch een beetje wolf in schaapskleren-gedrag want ik merk daar in het dagelijks leven dan weer niet zo veel van : ))

Natuurlijk springen de winkels hier graag op in! Ze zouden veel uitgesprokenere kleding in kunnen kopen… De confectie industrie laat zich inspireren door de grote ontwerpers en de jonge talenten en zwakken dit dan af naar de vraag van de consument. De ontwerpers die hun collecties presenteren gedurende de fashion-weeks zijn veel en veel uitgesprokener en trekken zich niets aan van de gemiddelde man. Zij hebben hun eigen muzen en inspiratiebronnen. De meeste catwalk items zijn niet draagbaar, maar geven een voorzet voor upcomming trends. Trends die door de Nederlandse man moeizaam worden opgepakt.

Ik wil ook geen propaganda voeren voor trends en dat iedereen er ultra hip bij moet lopen, maar het verbaast me telkens weer hoe standaard de man zich kleedt! Hij doet zichzelf te kort.

Feit is: Kleding en uiterlijke presentatie is het eerste communicatiemiddel wat je hebt. En (helaas) ook erg belangrijk! Want binnen 20 seconden worden we gescreend door degene die we tegenover ons hebben. En het gekke is: niemand doet dit bewust! Maar we doen het allemaal!!! En dit heeft consequenties voor het verdere contact , of in geval van een sollicitatie, of je “in” of “out” bent… Bedenk dan eens wat je graag zou willen uitstralen of overbrengen. Bedenk ook dat als je dit weet, je dit middels kleding heel makkelijk kracht kunt bijzetten! Een middel wat veel machtiger en krachtiger is dan je denkt!

Doe er je voordeel mee en ervaar!

 

hdr-stijladvies-heren