Kabinet door de wasstraat!

Het kabinet: Lieslaarzen in de aanval!

 

Er was veel commotie over de schoenkeuze van Hugo de Jonge. Volgens de etiquette is het ‘not done’ om gekleurde Mascolori schoenen te dragen bij het thema tenue de ville. De vicepremier zelf vindt dat de vrolijke schoenen gewoon bij hem passen en draagt ze elke dag. Nu is er zoveel te doen over de frivole schoenen van deze mannelijke minister, maar hoe zit het met de vrouwelijke ministers?

Wat mij als eerste opviel, zijn de zwarte overknee – ofwel lieslaarzen – van minister Kasja Ollongren. Deze minister van Benenlandse Zaken… eh oh nee Binnenlandse Zaken, heeft duidelijk gekozen voor het maken van een statement. De opvallende laarzen zijn stoer, krachtig en door de bredere hak een stuk comfortabeler dan een pump. Dat zie je ook terug in haar houding. Grote stappen en een krachtige, wat mannelijkere pose op het bordes. Haar outfit is een stuk moderner in vergelijking met minister Carola Schouten, die met een zware print, iets te lange rok een ongemakkelijke en meisjesachtige uitstraling afgeeft.

Wat mij ook opviel, is dat Hugo de Jonge zich ‘s avonds meer conformeert aan de dresscode met een donkere en subtielere versie van Mascolori. Hij blijft daarmee trouw aan zijn eigen smaak en persoonlijke stijl. Dat is ook wel mijn tip aan Kasja: ruil ’s avonds de zwarte laarzen voor een rode pump met vrouwelijk hak.

De schoenkeuzes zijn in ieder geval zeer opvallend te noemen en allesbehalve saai. Dat personal branding steeds belangrijker wordt, zien we ook terug in de politiek. Zichtbaar jezelf zijn krijgt een prominente rol. Of het nu gepast is om vrolijke Mascolori schoenen te dragen onder een pak of lieslaarzen bij een dresscode tenue de ville, daar zullen de meningen altijd wel verdeeld over blijven.

In mijn ogen is het goed om te zien dat de persoonlijkheid meer tot uiting mag komen. Dat we ook deskundig en daadkrachtig zijn op lieslaarzen en vrolijke schoenen. Hugo en Kasja bewijzen dat in de politiek het thema ‘vergroot je impact combineer kracht met stijl’ absoluut doorgevoerd kan worden. Iedereen interpreteert het op zijn of haar eigen manier. Wat mij betreft een goed begin!

Mis niks

Word gratis lid van
STYLE UPDATE Magazine
en ontvang stijl- en imagoadvies
in je mailbox

Bedankt voor je inschrijving!

Vanaf nu ontvang je regelmatig stijl- en imagoadvies in je mailbox.

Carwash