Strak in pak

imageVoor veel mannen is het dragen van een pak een zakelijke must, maar voelen zij zich er minder prettig in. Het geeft onvoldoende comfort en beperkt hun bewegingsruimte. Daarnaast is het dragen van een pak vrij standaard. Het geeft weinig mogelijkheden tot variëren. Is dat ook zo?

Wat is nu echt belangrijk als het gaat om het dragen van een goed zitten pak?

Ja, ook een pak heeft ook een houdbaarheidsdatum. Een pak is aan vervanging toe na ongeveer 2 jaar. Dan is het versleten of niet niet passend meer bij de huidige tijd. In de loop van de jaren veranderen wij niet alleen qua persoonlijkheid maar ook aan de buitenkant. Pas hier je stijl en je kleding op aan.

Bij het kopen van een nieuw pak is het belangrijk op goed te kijken naar je postuur. Waar liggen je sterke punten maar weet ook waar je minder mooie punten liggen. De pasvorm is essentieel bij het dragen van een goed pak. Een pak moet niet te ruim, niet te klein maar gewoon goed zitten. Voor veel mannen is het lastig om te slagen in een standaard confectie pak. Kies dan voor een mooi maatpak. Die kun je dan van a tot z zelf samenstellen. Je zult verbaasd zijn dat de prijzen niet veel hoger zijn dan een standaard pak. Shoptip: Piet Zoomers heeft een zeer grote collectie pakken in verschillende prijsklasse. Solo per lui is een uiermate geschikte winkel als het gaat om maatpakken.

Hoe kun je toch meer variatie brengen in een standaard grijs pak?

Grijs, zwart en blauw zijn wel de meest voorkomende kleuren als het gaat om een pak. Naast het feit dat het basiskleuren zijn straalt het ook rust uit. Het zijn kleuren die zich goed lenen om te combineren met lichte overhemden (pastels). Zakelijk zien we de bekende ton-sur-ton combinatie zoals een donker pak met een licht overhemd. Daar is niets verkeerd aan maar het is niet heel onderscheidend. Probeer eens een af te stappen van wat je al dagelijks doet. Ga eens voor een mooie sprekende kleur of een goede print qua overhemd en draag dat bij het grijze pak. Nette schoenen en matching riem erbij en you are good to go.

download (3)

 

Welke trendkleuren zien we dit seizoen qua pakken?

Dit seizoen zien we voor de mannen veel blauwe pakken, van marine blauw tot aan kobalt blauw. Deze worden rustig gecombineerd, er is extra aandacht besteed aan mooie belijningen. Combineer het met een goed zittend overhemd, schoenen (met print) met een bijpassende riem.

Kortom mannen, durf eens je standaard pak anders te dragen en kijk wat het met je doet?