Time for your bikini

Het is officieel zomer en met de mooie temperaturen in aantocht, wil ik het graag hebben over bikini’s, badpakken ofwel badkleding. We kunnen wel stellen dat de meesten er een haat-liefde verhouding mee hebben. Hoe is dat voor jou?

In deze weinig verhullende kledingstukken voelen we ons toch een beetje kwetsbaar en bloot, zeker als ons velletje nog lichtgevend is…. En toch trekken we ze elk jaar weer aan. Het kan these days! Er is een tijd geweest dat het not done was. De bikini deed zijn intrede net na de tweede wereld oorlog. Een franse ingenieur bedacht om het traditionele badpak in tweeën te splitsen. Een explosief idee waar hij een explosieve naam bij zocht, Want juist in die dagen voerde de VS atoombomtests uit vlakbij de Bikini Atol in de Pacific Ocean. De ingenieur dacht er niet lang over na en doopte zijn uitvinding : bikini. De bikini sloeg in als een bom, want in de gegoede kringen vonden ze de bikini een schandaal!

Toch trokken steeds meer vrouwen een bikini aan op het strand. Toen eind jaren 50 en begin jaren 60 ook sekssymbolen als Marilyn Monroe en Brigitte Bardot zich in bikini vertoonden, leek de strijd gewonnen. Zeker toen Brian Hyland de bikini onsterfelijk maakte met zijn song: Itsy bitsy teenie weenie yellow polka dot bikini. In de jaren 70 werd het materiaal lycra ontdekt waardoor de bikini  nog kleiner kon worden,

Natuurlijk was de bikini aan trends onderhevig. Dan weer sportiever, dan weer  meer accentueren van rondingen. In de jaren 90 wilde iedereen een strak lijf dus werd het badpak belangrijker, maar al met al blijft de bikini het winnen van het badpak.

Deze zomer zie je heel veel roesjes, borduursels,  fringes, bloemenprints, kralen  en pailletten, maar ook effen-tinten: zwart, wit, felle kleuren maar ook streeppatronen en meer etnische prints. Alles mag en kan tegenwoordig maar wat past er bij jou? Ga eerst eens na of je je fijner voelt in een badpak of in een bikini?

Laat je niet ontmoedigen door het vervelende felle licht in de paskamer van de winkel. Probeer te kijken naar je lichaam en je mooie punten te benoemen. Benadruk deze! Bekijk ook wat je wilt camoufleren. Laat onmogelijke modelletjes voor wat ze zijn en wees reëel! Het is niet de bedoeling jezelf te frustreren.

 

Hieronder volgen een aantal stijltips voor verschillende aandachtsgebieden van je lichaam:

Heb je kleine borsten?

Triangel topje: schuif de cups z over mogelijk  uit elkaar, hierdoor lijk je meer volume te krijgen. Kies voor een topje wat bewerkt is met roesjes of pailletten. Kies voor tops met vulling, deze accentueren je rondingen. Help moeder natuur gewoon een handje. Een sportief topje accentueert je atletisch figuur. Weinig boezem is geen schoonheidsfoutje!

bikini blog grote borsten

 

Heb je grote borsten?

Kies een bikini met goed gevormde cups die je borsten goed omvatten en ondersteunen. Kies voor een wat steviger materiaal. Leidt de aandacht van je borsten af door een drukkere print op je broekje  te kiezen en een rustigere top. Maak geen probleem van je grote boezem, je wilt niet weten hoeveel vrouwen jaloers zijn op een mooie gevulde boezem ! Je mag er zijn!

bikini blog kort bovenlichaam blauw

Heb je een kort bovenlichaam?

Kies voor een  kleine bikini zodat de afstand tussen broekje en topje zo groot mogelijk is. Je moet hier wel slank voor zijn! Kies voor een badpak met lengte belijning, Je lichaam lijkt dan langer. Een badpak met diep uitgesneden decolleté geeft ook meer lengte.

bikini blog volslank

Ben je volslank?

Kies een badpak of bikini van extra stevig materiaal waardoor alles netjes op zijn plek blijft. Ken je grenzen en laat super kleine bikini’s achterwege. Draag een badpak met schuine belijning of eentje die aangerimpeld is, zodat eventuele oneffenheden gecamoufleerd worden. Kies een bikini met een broekje dat wat hoger over je buik valt. Kies de juiste maat. Te kleine badpakken of bikini’s geven snijrandjes. Een bijbehorende omslagdoek of rokje geven een fantastische strand look en verhullen lastige plekken. Accessoires trekken altijd aandacht, maak er gebruik van!

Ga naar een speciaal zaak waar ze merken als Prima Donna en Freya verkopen. Het is duurder maar zeer de moeite en het geld waard!

Ik hoop dat je vol goede moed naar de winkel gaat om de juiste bikini of het juiste badpak te vinden. Gewoon passen. Wees realistisch en probeer objectief te kijken. Naar je eigen lichaam kijk je over het algemeen te kritisch! Wees lief voor jezelf en zie het verschil tussen een mooi passende bikini/ badpak in het juiste model en eentje die je niet flatteert. Draag je nieuwe aanwinst met flair en nonchalance, je zult merken dat je  zelfverzekerd over het strand zult slenteren!

 

Enjoy the summer!

 

(Bron:trendystyle, foto:Unplasch)

 

Nynke Style update jaarabonnement