Zakelijke kleding draagt bij aan werkgeluk

Je zakelijk kleden is soms erg lastig. Want hoe hou je rekening met de zakelijke dresscode binnen de organi­satie? En hoe kun je je eigen identi­teit en smaak hieraan toevoegen? Of is de dresscode afgeschaft en weet je niet meer hoe je zakelijk goed kunt kleden?

De afgelopen zomer was de warmste zomer in minimaal 3 eeuwen. En hoewel we allemaal intens hebben genoten, stelde het warme weer ons ook voor een uitdaging. Een zakelijke kledingkeuze is voor velen tijdrovend en zorgt vaak voor stress. Uit diverse onderzoeken (Thrive Global and The Business of Fashion) is gebleken dat een zakelijke dresscode bijdraagt aan werkgeluk en is een belangrijk aspect van het professionele leven.

De grens tussen wat we thuis en wat we op ons werk dagen is niet meer zo strak, zoals de werk-privégrens op wel meer gebieden in de verte verdwijnt. Maar geeft het uitdragen van informelere dresscode wel meer vrijheid? Zorgt een zakelijke dresscode juist niet voor duidelijkheid en minder kledingstress?

De zakelijke dresscode is versoepeld of vaak helemaal verdwenen, dit heeft de boel niet perse meer ontspannen gemaakt. Vooral vrouwen voelen zich onzeker over hun outfits op het werk. De voorschriften voor kleding zijn veranderd en informeler geworden. Maar wat je aanhebt is non-verbale communicatie en heeft een grote impact op het maken van een goede eerste indruk. Binnen drie seconden hebben mensen een oordeel over je klaar. Het is dus heel erg belangrijk om bewust en goed om te gaan met je zakelijke dresscode. Daarnaast worden we steeds bewuster, leven we steeds bewuster. Vitaliteit en werkgeluk zijn onderwerpen die we binnen het bedrijfsleven omarmen. Kleding draagt daar aan bij, het heeft een aandeel in het werkgeluk.( Bron: The Business Fashion).

Zakelijk de juiste snaar raken, daarbij speelt kleding een belangrijke rol! Ben jij nu ook op zoek naar meer duidelijkheid binnen je zakelijke dresscode? Wil je zakelijk kleding dragen waarin je goed voelt?

Een belangrijkste tip is om eerst uit te vinden wat bij je persoonlijkheid en uiterlijk past, en daarna te kiezen wat past bij je functie en de gelegenheid. Om een goede vertaalslag te maken van identiteit naar kleding kun je jezelf de volgende vragen stellen: Wat wil je uitstralen? Wil je meer autoriteit uitstralen of juist toegankelijker zijn? Welke kwaliteiten wil je meer laten zien in je kleding? Wat staat je goed en wat past bij de situatie? Identiteit is het startpunt om de vertaalslag te maken naar een zakelijk kledingadvies.

Style- en Imagocoach Nynke Politiek  laat mensen groeien in hun zelfver­trouwen en uitstra­ling tijdens een zakelijk kledingadvies. Door het maken van een vertaalslag van identiteit naar kleding ontstaat er meer balans en rust. Dat draagt bij aan een beter resul­taat! Je kunt Style- en Imagocoach Nynke inzetten voor een gewenste uitstra­ling van de hele organi­satie tot aan het trainen van teams of een-op-een trajecten. Neem gerust contact op voor een kop koffie.

Mis niks

Word gratis lid van
STYLE UPDATE Magazine
en ontvang stijl- en imagoadvies
in je mailbox

Bedankt voor je inschrijving!

Vanaf nu ontvang je regelmatig stijl- en imagoadvies in je mailbox.