Imagoadvies voor de man

“Waarom heb ik dit niet veel eerder gedaan?”

Lex Kipperman werkt als groentechnisch werkvoorbereider bij het team Ontwerp en Techniek van de afdeling Projecten. Bij de opening van de Apeldoorn Academie won hij een persoonlijk imagoadvies. Hoe heeft hij dat ervaren?

Referentie imagoadvies Style-update

“Ik bezocht de opening van de Apeldoorn Academie, omdat ik het een leuk initiatief vond, waarvoor mensen hun best hebben gedaan. En ik had een leuk boekje gezien, dat ik wel wilde hebben. Je kon meedingen naar een persoonlijk stijladvies. Meestal doe ik niet mee met prijsvragen, maar er zaten maar weinig kaartjes in de pot en ik wilde dat meiske een plezier doen. Ik dacht, ik win toch vast niets, maar ik werd toch als één van de 10 winnaars geselecteerd.

In eerste instantie dacht ik: wat moet ik nou met een stijladvies? Binnen onze eenheid is ook al eens iets met stijladvies gedaan, daar ben ik niet heen gegaan, omdat ik het maar niets vond. Opeens liep iedereen in kleur, dat hoefde voor mij niet. Ik heb een maand gewacht, voordat ik toch besloot om het te gaan doen. Ik maakte een afspraak met Nynke Politiek van Style Update bij Piet Zoomers.

Het begon met een uitgebreide kennismaking. Nynke stelde veel vragen: wie ben je, wat doe je, wat is je functie, welke werkzaamheden doe je, wat voor contacten heb je? Zo bepaalt ze wat bij jou past.

Daarna bespraken we de kledingsetjes die ik had meegebracht. Zijn ze licht of donker, met veel of weinig kleur, opvallend of veilig? In mijn geval was de reactie: je kunt er meer uithalen.

Voor een spiegel met een daglichtlamp werd bekeken welke kleuren het beste bij mij passen. Verschillende kleurenstalen (licht/donker, warm/hard) laten zien dat ze je gezicht bleek maken of juist beter uit laten komen. Ook bespraken we wat de kleuren van de zelf meegebrachte setjes met mijn gezicht doen. De best passende kleuren, in mijn geval ondermeer warme herfstkleuren, werden vastgelegd op een 78 colorcard.

Met deze persoonlijke kleurenkaart van het 78 colorsystem gingen we in de winkel op zoek naar passende kleding. Nynke zocht de kledinglijnen uit die goed bij mij passen. Ik kwam kledingstukken tegen, waarvan ik dacht: die vind ik later nooit weer. Gelukkig waren ze in de aanbieding en die heb ik gekocht. Op dat moment dacht ik: mijn hele kledingkast kan eruit, daar moet ik wel even voor sparen. Overigens hoef je helemaal niets te kopen.

Maar het allermooiste komt nog. Ik had al heel lang een flinke snor, die behoorlijk grijs aan het worden was. Ik had al eens gedacht om hem eraf te halen, maar mijn vrouw vond dat helemaal niks. Nynke zei dat ik er veel jonger uit zou zien zonder snor en in de zomervakantie heb ik hem er toch afgehaald. Daar heb ik veel positieve reacties op gekregen, zelfs van mijn vrouw!

Het heeft veel teweeg gebracht in de familie. Van iemand die totaal geen interesse had in kleding, ben ik veranderd in iemand die rekening houdt met de keuze van zijn kleding. Achteraf vroeg ik me af waarom ik dit niet veel eerder heb gedaan, maar je beseft dat helemaal niet. Ik vond het een hele openbaring. Welke kleur bij je past, dat zie je zelf niet. Wat voor effect kleding heeft op je imago en op je zelfvertrouwen is mij nu wel heel erg duidelijk.

Een individuele sessie was voor mij heel prettig, je haalt er meer uit voor jezelf. Het is helemaal op jou toegespitst en je kunt er alles kwijt!

 

STYLE UPDATE Workshop