Kledingadvies voor de man

Heren! Daar sta je dan, voor je kledingkast, volledig met je mond vol tanden bij het idee dat je je weer moet aankleden. Niet dat je niet weet hoe je je broek en een hemd moet aantrekken… het is het idee dat je een complete outfit moet samenstellen, inclusief accessoires en zo, waardoor je met je mond open staat en je ogen alle kanten op rollen.

Voordat je je handen in wanhoop in de lucht gooit en gewoon maar wel diezelfde oude spijkerbroek met datzelfde T-shirt aandoet, gooien wij je graag een reddingsboei toe – 7 regels over het matchen van mannenaccessoires.

Laat je niet afschrikken door het idee van een aantal regels. Het concept is relatief simpel onder de knie te krijgen en eigenlijk heb je er meer lef voor nodig dan vaardigheid.

Zelfvertrouwen krijg je door leren vertrouwen op je eigen intuïtie, zodat je door het huis kunt lopen wetend dat je er goed uitziet. Wij kunnen je het vaardigheidsgedeelte bijbrengen.

Het idee achter deze 7 regels is om te voorkomen dat het er slordig uitziet als je extra accessoires toevoegt. Het zijn regels, dat klopt, maar ze zijn bedoeld om mee te spelen en aangepast aan de man die jij bent en aan het verhaal dat jij wilt uitdragen.

Douglas MacArthur zei het treffend: ‘je wordt herinnerd door de regels die je breekt.’ En daar heb je het… die boost van zelfvertrouwen.

TEN EERSTE, KLEED JE AAN

We hebben deze gids gecreëerd voor kerels die de basis van hun outfit op orde hebben. En voor het geval je daar nog niet voor de volle 100% zeker van bent, zijn hier enkele richtlijnen voordat je met accessoires begint.

Kies altijd ten minste 1 effen kledingstuk
Draag altijd minimaal een kledingstuk met een effen kleur. Dat kan een effen pak zijn met een gestreept hemd. Zie dat eens voor je in vergelijking met een pied-de-poule blazer met een hem met een bloemetjes patroon.

Met neutrale kleuren + 1 gekleurd item zit je altijd goed
Als je het echt niet meer weet, houd het dan bij neutraal en gebruik 1 kleur als accent. Met neutraal bedoelen we zwart, wit, grijs, marineblauw of bruin.

Match accessoires met je kleding – niet je kleding met je accessoires
Koop altijd eerst je hemd, kostuum of spijkerbroek en zoek daar dan bijpassende accessoires bij. Dat is een stuk makkelijk dan het kopen van een fabelachtige pochet om dan te worstelen met het zoeken naar een passend overhemd.

Nu de basis in orde is, is het tijd om extra accenten toe te voegen, die je ensemble versterken.

1. LEER MOET MATCHEN

De eerste regel is dat leer moet matchen met leer. Dat betekent dat je bruine schoenen draagt bij een bruine riem. Bij 1 kleur blijven, houd je totale look helder en gestroomlijnd.

Als we zeggen dat leer bij leer moet passen, bedoelen we niet dat je uren moet spenderen aan het zoeken naar de exacte tint van je schoenen in de riemen winkel. Bij dezelfde kleurenfamilie blijven is voldoende. Schoenen bepalen de kleur van je leren accessoires.

LEREN TAS

Niemand wil zijn ochtend doorbrengen met het wisselen van tas, omdat ze die dag toevallig voor een zwarte riem gaan. Verspil niet te veel energie aan je druk maken over je tas en riem. Je tas is het enige accessoire dat af mag wijken… zolang het wel maar een echt goede tas is.

LEREN HORLOGEBANDJE

Je leren horlogebandje moet onder dezelfde kleurenpalet vallen als je riem. De horlogekast moet matchen met de kleur van de riemgesp.

LEREN ARMBANDEN

Speel eens wat met je armbanden en ga voor wat donkerdere kleuren uit dezelfde kleurenfamilie. Draag een donkerbruine leren armband bij een lichter gekleurde riem bijvoorbeeld. Of gooi er zelfs een zwarte leren armband bij, met een kralen armband in aardse bruintinten.

LEREN PORTEFEUILLE

Als je met je portemonnee in het rond wilt zwaaien zodat iedereen hem ziet… heb je een groter vraagstuk op te lossen. Koop een portemonnee gebaseerd op zijn functie en niet op het feit of hij misschien vloekt bij je riem en schoenen. Je kunt, als je er echt gedistingeerd bij wilt lopen, de kleur van je portemonnee kiezen op basis van de kleur van je leren tas.

Zoals je hebt gelezen geeft Trendhim leuke kledingtips voor de man en kun je ze direct shoppen. Ze hanteren 7 regels. Deze week heb je de eerste kunnen lezen over het matchen van leer. Volgende week neem ik je mee naar regel 2 over het matchen van metaal.

Elke week zal ik een aantal leuke tips delen van Trendhim.nl! Zo blijf je op de hoogte van de leukste tips en kun je ze direct shoppen.