Zakelijk kledingadvies FIT for the job

Ervaar jij stress als het gaat om je zakelijk goed kleden? Dat je uren zit te piekeren over welke combinatie het beste is? Een zakelijk kledingadvies helpt!

Zakelijk kleden betekend geen saaie of kleurloze kleding. Als ik aan mijn klanten vraag: “In welke kleding voel jij je happy”? Dan zeggen ze bijna nooit in mijn zakelijke kleding. Dat is toch eigenlijk best vreemd. Want we werken gemiddeld genomen meer dan dat we vrij zijn. Kleding heeft veel impact op onze zelfvertrouwen en zelfbeeld. Dus waarom besteden we dan zo weinig aandacht aan onze zakelijk kleding?

Hoe maak jij de vertaalslag tussen jouw indentiteit en jouw kleding?

Deze vraag staat bij mij altijd centraal. Of het nu is tijdens een presentatie, een workshop of een individueel advies. Het geven van een goed zakelijk kledingadvies gaat verder dan alleen maar zeggen welke kleuren en model het beste bij iemand past. Het is belangrijk om te kijken naar de identiteit, uitstraling, kwaliteiten en functie van de persoon als zowel het bedrijf. Dat is het startpunt om samen te kijken naar welke aanpassingen er gemaakt moeten worden.

Afgelopen maanden ben ik druk bezig geweest met het creëren van een goede uitstraling voor een grote organisatie. Hierbij stond toegankelijkheid, herkenbaarheid en uniformiteit centraal. Nu kan ik natuurlijk gewoon wat bedenken en het uitvoeren maar dan heb je geen draagvlak bij de medewerkers. Door middel van een kick-off, verschillende inspiratie sessies waar de medewerkers hun input konden geven heb ik mijn zakelijk kledingadvies gegeven. De medewerkers vonden het fijn om inspraak te hebben maar ook om inspiratie op te doen en antwoorden te krijgen op hun persoonlijke vragen over het inzetten van kleding. De nieuwe bedrijfskleding werd door middel van een catwalk gepresenteerd. Een goed voorbeeld van hoe je op een leuke en interactieve manier bedrijfskleding of kledingvoorschriften kunt lanceren.

Ben jij nu ook op zoek naar zakelijk kledingadvies voor jouw bedrijf, team of wellicht persoonlijk?

Style- en Imagocoach Nynke Politiek  laat mensen groeien in hun zelfver­trouwen en uitstra­ling tijdens een zakelijk kledingadvies. Door het maken van een vertaalslag van identiteit naar kleding ontstaat er meer balans en rust. Dat draagt bij aan een beter resul­taat! Je kunt Style- en Imagocoach Nynke inzetten voor een gewenste uitstra­ling van de hele organi­satie tot aan het trainen van teams of een-op-een trajecten. Neem gerust contact op voor een kop koffie.

 

 

 

Online zakelijk kledingadvies