Een eerste indruk telt!

Je zakelijke eerste indruk wordt voor 63% bepaald door je kleding en je uiterlijke presentatie. Daarna komen pas je competitieve vaardigheden en prestaties. Een goede eerste indruk is dus erg belangrijk. Of je nu zzp, er, werknemer of directeur bent: jij bent het persoonlijke visitekaartje van het bedrijf. Je zakelijk goed kleden is van groot belang.

First impressions count

We worden ons steeds bewuster over het maken van een goede indruk. We kunnen het ook in 3 componenten verdelen. Onze eerste gedachtes als het gaat bij een eerste indruk is in ons onder bewustzijn. Een aantal neurowetenschappers zoals Dr. Roeland Dietvorst heeft hier onderzoek naar gedaan. In een split of a second hebben wij al een mening over iemand gevormd. In ons bewustzijn willen wij het bevestigd hebben. Amerikaanse wetenschappers hebben spreken over het “Halo effect” en die duurt slechts 3 seconden. In deze 2e fase screenen wij op aantrekkelijkheid, geslacht en maken we een indicatie van leeftijd. Dat zijn al best wel een aantal processen en allemaal slechts in 3 seconden.

We komen dan aan bij de 3e fase. In deze fase gaan we over op het maken van contact. Dat doen we vooral met non-verbale communicatie. We maken oogcontact, we spreken door middel van onze houding en lichaamstaal, we geven een handdruk en groeten kort. Een belangrijk onderdeel in deze fase komt aan op je eigen identiteit en persoonlijke stijl. Want bij het maken van een goede eerste indruk zijn we zeer gevoelig voor een zelfverzekerde uitstraling, die passend is bij de persoon. Tijdens mijn trainingen vertel ik over het maken van een vertaalslag van identiteit naar kleding. Hoe zorg je voor de juiste balans tussen de binnen- en buitenkant.  Kleding heeft invloed op je zelfvertrouwen en dat heeft weer een zeer positief effect op je uitstraling. Je hebt dus voor 63% zelf in de hand welke indruk jij maakt.

Een eerste indruk kan gelukkig wel aangepast worden in de loop van een gesprek of dag. Maar zeg nou zelf: Je wilt toch meteen een fantastische eerste indruk maken! Welke eerste indruk maak jij?

De workshops, trainingen en individuele trajecten van STYLE UPDATE gaan over identiteit & zakelijk kledingadvies. Je kunt Style- en imagecoach Nynke inzetten voor een gewenste uitstraling van de hele organisatie tot aan het trainen van teams of een-op-een trajecten. Nynke werkt zelfstandig, maar afhankelijk van de vraag ook met samenwerkingspartners.

STYLE UPDATE Workshop