Kleur van 2019

Het kleurorakel heeft weer gesproken! Het Pantone Color Institute heeft namelijk de kleur van het jaar bekendgemaakt. En de kleur van 2019is geworden… Living Coral! Een levendige koraaltint met een gouden ondertoon’.

Kleur van 2019

Kleureninstituut Pantone voorspelt niet alleen elk jaar de kleur van het jaar, maar adviseert ook bedrijven uit allerlei branches over hun kleurkeuze. Hoewel voorspellen, soms heb ik het idee dat Pantone gewoon de trend zet!

Living Coral

Pantone omschrijft de kleur van 2019 zo: ‘Een vrolijke koraaltint met een gouden ondertoon, die energie en levendigheid brengt maar toch met een zacht randje.’ De kleur, 16-1546 Living Coral, omarmt ons volgens Pantone met warmte en comfort om ons energie en doorzettingsvermogen te bieden in een voortdurend veranderende omgeving.

De kleur koraal is volgens Pantone ‘een reactie op de invloed van digitale technologie en sociale media die een steeds groter onderdeel worden in ons dagelijks leven, waardoor we steeds meer op zoek zijn naar authentieke en meeslepende ervaringen die zorgen voor verbinding en intimiteit.’

Pantone: ‘Gemoedelijk en levendig, door de innemende aard van Living Coral word je gestimuleerd om onbezorgd door het leven te gaan. De kleur symboliseert onze aangeboren behoefte aan optimisme en belichaamt ons verlangen naar speelse expressie.’

Hoe we dat gaan terugzien in 2019? In onze outfits, maar óók in onze interieurs.

Hieronder zie je de kleuren die we naast de living color nog meer gaan zien. Tevens zie je welke kleurencombinaties je kunt maken met de kleur van 2019.

Voor veel mensen is het een lastige kleur vanwege de gouden ondertoon. Mocht je beter koele kleuren kunnen dragen verwerk de kleur dan in combinatie met een mooie koele blauwe of groene kleur. Mocht je meer inspiratie willen over wat kleuren voor effect hebben op jouw uiterlijke presentatie? Neem dan gerust een kijkje bij persoonlijk kleur- en stijladvies of neem contact met mij op.

 

(bron + foto: Pantone, Bazaar)