78 colorsystem!Hoe werkt het precies?

Ieder mens heeft kleurpigmenten in het gezicht: in het haar, de ogen en de huid. Tijdens het kleuradvies analyseren wij met behulp van het 78 Colorsystem de kleuren op basis van je uiterlijke kenmerken, persoonlijkheid en functie.

Het kleurensysteem is persoonlijk, geavanceerd en zeer compleet. We kijken naar de balans tussen persoonlijkheid, jouw uiterlijke kenmerken en naar wat je graag wilt uitstralen, zowel zakelijk als privé. Het 78 colorstystem kent 3 fases. We starten altijd eerst met het bekijken van de 3 eigenschappen van kleur:

Zuiverheid: helder of gedempt
Ondertoon: koel of warm
Kleurhoogte: licht of diep

Door in de eerste fase goed te kijken naar de 6 kleurkarakters die gekoppeld zijn aan de 3 eigenschappen van kleur. Ontdekken we welke kleurkarakters het beste aansluiten bij jouw als persoon. Vanuit daar gaan we de diepte in en gaan we op zoek naar de dominante kleurkarakter. Door toe te werken naar een 1,2,3 volgorde, creëer je je eigen persoonlijke 78 colorcard.

De 78 colorcard is opgebouwd op basis van een garderobe en die bestaat uit 4 onderdelen:

Pastels: Het zijn lichte kleuren die je niet als basis draagt want dat maakt snel bleek. Lingerie, tops, zakelijk een lichte blouse.

Basiskleuren: Neutrale kleuren, zoals zwart, bruin, grijs, blauw, blauw. Deze dragen we meestal als jas, trui, vest, colbert, broeken. Het zijn de grote vlakken aan de buitenkant.

Combinatiekleuren: Frisse, vrolijke kleuren die je outfit echt een geheel eigen stijl kan geven. Denk hierbij aan blouses, tops, shirts, jurken, tuniek.

Accentkleuren: Felle, krachtige kleuren die je goed kunt verwerken in accessoires, sjaals, tops, montuur, nagellak en lipstick.

De kleurenkaart

De kleurenkaart is zo samengesteld dat het niet alleen kleuren laat zien die goed voor jou zijn maar het is ook een tool die je kunt inzetten om leuke combinaties te maken. Door de 78 colorcard op een kledingstuk te leggen zie je in welke categorie de kleur zich bevind. Zo zie je meteen of de kleur te fel of te licht is om als jasje te dragen. Mocht dat zo zijn dan kun je er altijd ervoor kiezen om het te beïnvloeden door te werken met een combinatie kleur of een accentkleur. De kaart geeft je inspiratie om meer en eens andere kleurencombinaties te maken. Ga eens voor wat meer lef en kleur!

 

De 6 kleurkarakters van het 78 colorsystem:

Zuiverheid:

Helder

Gedempt

Ondertoon:

Koel

Warm

Kleurhoogte:

Licht

Diep

Zou je zelf ook eens willen ontdekken wat kleuren voor jou kunnen betekenen? Wil je direct zien welke kleuren het beste bij jou passen? Zowel bij je uiterlijke kenmerken als bij je persoonlijkheid en functie? Dan is een persoonlijk kleur- en stijladvies echt wat voor jou. Het geeft je direct antwoorden en inzichten in hoe jij meer kleur kunt dragen en zakelijk kunt inzetten. Neem gerust contact met Nynke op voor meer informatie en over wat zij voor jou kan beteken.

Nynke van STYLE UPDATE