Ontdek jouw kledingstijl in 3 stappen

Leer met mijn 3 stappenplan hoe je kunt werken aan jouw eigen kledingstijl. Hoe zou jij je eigen kledingstijl omschrijven? Waar ben je blij mee? Wat zou je graag anders zien? Het is niet altijd even makkelijk om de juiste kledingstijl te laten zien die bij je past! Of om de juiste vertaalslag te maken van binnen- naar buiten. Daarbij help ik graag! Als Style- en Imagocoach en personal shopper vind ik het fantastisch om jouw persoonlijke imago en kledingstijl te ontdekken en te benadrukken.

Jouw Kledingstijl:

Hoe creëer je een kledingstijl die echt bij je past? Om je stijl aan te pakken is het belangrijk om te kijken naar de volgende punten:

  • Identiteit
  • Functie
  • Levensfase
  • Smaak
  • Postuur

Deze 5 factoren zijn mede bepalend voor jouw stijlpersoonlijkheid. Door jezelf kritische vragen te stellen over je persoonlijkheid zorg je ervoor dat je bij de kern komt. Wie ben je? Wat is jouw doel? Wat maakt jouw gelukkig? Wat wil je bereiken? Hoe kom je over op je omgeving? Wat wil je graag uitstralen? Welke kwaliteiten, eigenschappen of kenmerken wil je meer tot uiting brengen? Een scala aan vragen om ervoor te zorgen dat je inzicht krijgt in je eigen persoonlijkheid.

Identiteit:

Identiteit speelt een zeer belangrijke rol maar misschien is de functie die je bekleed onbewust nog wel een veel grotere speler in het geheel. We gaan ons vaak aanpassen aan de omgeving, aan een dresscode waardoor we een stukje eigen identiteit in verliezen. Het is ook lastig om je zakelijk goed te kleden maar het is wel belangrijk om erachter te komen wat jouw waardes zijn als het gaat om kleding. Denk hierbij aan waardes zoals: comfort, praktisch, functioneel, kwaliteit, origineel etc. Wat vind jij belangrijk in jouw kleding? Wat is de rode lijn? Door kritisch te kijken naar de 5 factoren geeft het je een goed overzicht van je wensen. Het zorgt voor een duidelijk doel en vanuit hier kun je de vertaalslag maken naar kleding.

3 Stappenplan:

Als je alles helder hebt is het natuurlijk belangrijk om je kleding onder de loop te gaan nemen. Voordat je meteen gaat shoppen maak eerst eens een inspiratiebord via Pinterest, Instagram. Verzamel wat jouw aanspreekt en ontdek de overeenkomsten, of juist niet. Beelden geven veel inzicht, die je op voorhand misschien nog niet had ontdekt. Vervolgens ga je de 3 stappenplan uitvoeren:

Stap 1: Alles wat je 1,5 jaar niet hebt gedragen mag weg

Stap 2: Bekijk de kleuren, de stijl, pasvorm, kwaliteit en of je het kunt combineren met je andere kleding. Wees kritisch en zorg dat je toewerkt naar een gestructureerde garderobe die aansluit bij jouw stijlpersoonlijkheid en identiteit.

Stap 3: Creëer nieuwe combinaties met je eigen kleding. Je zult merken dat er nog een aantal kledingitems ontbreken om de juiste combinaties te maken. Dit is jouw volgende stap. Ga doelgericht shoppen! Zo voorkom je miskopen of kleding waar je al diverse look-a-likes van in de kast hebt hangen. 

Succes met deze opdracht! Mocht je meer informatie willen lees dan gerust verder in mijn Style Update Magazine. Uiteraard help ik je graag om jouw eigen stijl weer een update te geven. Neem gerust contact met mij op voor een GRATIS kennismakingsgesprek.

 

 

78 colorsystem